ΣΗΜΕΡΑ (28-07-99)

Νέες περιοχές στο σύστnμα αντικειμενικών
Εκατόν εβδομήντα δήμοι και κοινότητες των νομών Αργολίδας και Κυκλάδων εντάσσονται από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού τιμής των ακινήτων. Η χαμηλότερη τιμή (90.000 το τετραγωνικό) είναι στο δημοτικό διαμέρισμα Δρεπάνου και Τολού στο Ν. Αργολίδας, ενώ η ακριβότερη (250.000 το τετραγωνικό) στην περιοχη της Αρχαίας Επιδαύρου του ίδιου νομού.

Εθνική: Κέρδη ύψους 111,3 δισ. δρχ. πραγματοποίησε κατά το πρώτο εξάμηνο του 1999 η Εθνική Τράπεζα, ενώ σε επίπεδο ομίλου τα κέρδη ανέρχονται σε 150 δισ. δρχ.

Περί μεταναστών: Η νέα μεταναστευτική πολιτική της χώρας θα απασχολήσει τη σημερινή, τελευταία προ των θερινών διακοπών, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον κ. Κ. Σημίτη. Από την πλευρά της η Ν.Δ. παρουσίασε το δικό της πρόγραμμα.

«Ολα καλά»: Καμιά καθυστέρηση ούτε κάποιο σοβαρό πρόβλημα δεν παρατηρείται στην προετοιμασία της χώρας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υποστήριξε χθες η νέα αντιπρόεδρος του οργανωτικού σχήματος του 2004 κ. Νίκη Τζαβέλα.

Παραλίες: Τις πλαζ του ΕΟΤ στη Βάρκιζα, τη Βουλιαγμένη, τη Βούλα και στον Αλιμο επισκέπτεται σήμερα ο γ.γ. του οργανισμού, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εκχώρηση της διαχείρισής τους σε ιδιώτες.

«Πρόοδος»: Τέλος εποχής (ή νέο ξεκίνημα) για την ξακουστή Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα που ανακοίνωσε χθες ότι διακόπτει, μετά 230 ολόκληρα έτη, την έκδοσή της σε τόμους για να περιορισθεί στα πολύ φθηνότερα CD ROM, τα οποία το κοινό προτιμά...

Διοξίνες: Ψήφισμα-καταπέλτη για το σκάνδαλο εξέδωσε το Ευρωκοινοβούλιο, τη στιγμή που το Βέλγιο αποφάσισε να αποσύρει και το χοιρινό κρέας. Η «Κ» δημοσιεύει σήμερα τα πρώτα -καθησυχαστικά- αποτελέσματα ελέγχων σε ελληνικά προϊόντα.

«Ράφτινγκ»... θανάτου: Δεκαοκτώ άτομα που συμμετείχαν σε αγώνα «ράφτινγκ» έχασαν τη ζωή τους αργά χθες σε ποταμό κοντά στο Ιντερλάκεν της Ελβετίας, όταν η σχεδία στην οποία επέβαιναν ανετράπη.

Λαύριο: Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής μεθοδεύει την εγκατάσταση χώρων αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις για το περιβάλλον και τους κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων.

Μάρμαρα: Ανένδοτοι οι Βρετανοί στο θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα, απέρριψαν τη συμβιβαστική πρόταση του πρώην ευρωβουλευτή Αλφ Λόμας. Ο φιλέλληνας μιλάει στην «Κ» για τη στάση που πρέπει να τηρήσει η ελληνική πλευρά.

Για κυρίες: Η λειτουργία στη Νότιο Αφρική οίκου ανοχής για κυρίες αποτελεί σίγουρα μία από τις πλέον παράδοξες παρενέργειες του ρατσισμού και του δρακόντειου καλβινιστικού πουριτανισμού του απαρτχάιντ.