ΣΗΜΕΡΑ (29-06-99)

Συστάσεις ΔΝΤ προς Ελλάδα
Αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική ζητεί από την κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με την έκθεσή του σημειώνει πως οι φοροελαφρύνσεις πρέπει να περιορισθούν στην αύξηση του αφορολογήτου και ακόμη επιμένει στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών με περαιτέρω μείωση του κράτους και απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών και της αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παιδεία: Ακόμα μια ευκαιρία, τον Σεπτέμβριο, για τους μαθητές της Α‹ Λυκείου που δεν περνούν την τάξη ζήτησε η ΟΛΜΕ, αλλά το υπουργείο Παιδείας είναι κατηγορηματικό: μετεξεταστέοι τέλος.

Διάλογος με Αγκυρα: Νέα φάση ελληνοτουρκικού διαλόγου αρχίζει αύριο στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των υπουργών Γ. Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ, με κύριο θέμα τη συνεργασία κατά της τρομοκρατίας.

Σελίδα βιβλίου: Το λεύκωμα «Η ανθρώπινη συμπεριφορά» του Ντέσμοντ Μόρρις. «Νεοελληνική τέχνη - 20ος αιώνας» των Χ. Καμπουρίδη - Γ. Λεβούνη. Το μυθιστόρημα «Ο υπόγειος ουρανός» της Σώτης Τριανταφύλλου.

Οι οκτώ του Ευρωμπάσκετ: Τα τέσσερα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του 31ου Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθούν την 1η Ιουλίου είναι τα εξής: Ρωσία-Ιταλία (15.00), Γιουγκοσλαβία-Γερμανία (17.15), Γαλλία-Τουρκία (19.30), Ισπανία-Λιθουανία (21.45). Τα χθεσινά αποτελέσματα: Ε‹ όμιλος (Πο): Γιουγκοσλαβία-Ρωσία 68-76, Ισραήλ-Ισπανία 74-88, Σλοβενία-Γαλλία 69-74. ΣΤ‹ όμιλος (Λε Μαν): Τσεχία-Τουρκία 73-78, Γερμανία-Κροατία 102-85, Λιθουανία-Ιταλία 74-62.