ΣΗΜΕΡΑ (10-06-99)

Γουόλ: Η χθεσινή ομιλία του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ εδραίωσε την εκτίμηση των Ευρωπαίων τραπεζιτών για αύξηση των επιτοκίων από τον Αλαν Γκρίνσπαν. Με συνέπεια τη σημαντική πτώση για δεύτερη ημέρα του δείκτη Dow Jones.

Λαθραία εργασία: Αλλοδαπός είναι ο ένας στους δέκα εργάτες στη χώρα μας. Η λαθραία εργασία μειώνει το μέσο όρο αποδοχών των ανειδίκευτων και «εκτοπίζει» όσους Ελληνες δεν επιθυμούν να εργασθούν υπό τις δυσμενείς αυτές συνθήκες.

Φωτιές: Τις πρώτες «συντονισμένες» δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού αντιμετώπισαν χθες επιτυχώς οι πυροσβέστες στα Κιούρκα, τον Ωρωπό και στο Καπανδρίτι. Σε ένα άλλο... μέτωπο, το συνδικαλιστικό, εξήγγειλαν πορεία για τις 22 Ιουνίου με αιτήματα οικονομικά και άλλα.

Σόρος, μαινόμενος: Ο Αμερικανός χρηματιστής Σόρος ανέφερε τον Ρώσο μεγιστάνα Μπερεζόφσκι ως χαρακτηριστικό «παράδειγμα» διαπλεκόμενων του «ληστρικού» καπιταλισμού της χώρας.

«Ακρόπολις»: Ο Βρετανός Ρίτσαρντ Μπερνς με Σουμπαρού Ιμπρέζα είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού «Ράλι Ακρόπολις». Καλύτερος των Ελλήνων και 6ος στη συνολική κατάταξη, ο Λεωνίδας Κύρκος με Φορντ Εσκορτ.

Προεκλογικός περίπατος: Η βόλτα ενός αναποφάσιστου στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας. Πόσο μπορούν να τον πείσουν η ατμόσφαιρα καφενείου, η «ξενάγηση» στο Διαδίκτυο, και οι «αραχτοί» στις πλαστικές καρέκλες...

Ο πόλεμος στο... ράφι: Το αντιπολεμικό αίσθημα των Ελλήνων εκφράστηκε και μέσα από τις αγορές βιβλίων: αυξημένη η ζήτηση για συγγραφείς που εναντιώθηκαν στον πόλεμο, Σέρβους και όχι μόνο.

Ουόλτ Ουίτμαν: Η βιογραφία του εθνικού ποιητή των ΗΠΑ από τον Τζέρομ Λόβινγκ προβάλλει τις αδυναμίες, την αυτοθυσία και την ακατάβλητη θέληση του δημιουργού.

Ευρώπη: Την κοινή τους διακήρυξη για την Ευρώπη του «Τρίτου Δρόμου και του Νέου Κέντρου» δημοσιοποίησαν οι κ. Σρέντερ και Μπλερ στο Λονδίνο, ενώ προηγουμένως στο Βερολίνο ο κ. Ζοσπέν ήρθε σε μείζονα ασυμφωνία με τον Γερμανό καγκελάριο.

Βενζίνη: Ακριβότερη κατά 1,50 δραχμή το λίτρο θα πωλείται από σήμερα η αμόλυβδη και η σούπερ βενζίνη σε όλη τη χώρα.

Ειρήνη μετά μουσικής: Πρώτα ο Εμίρ Κουστουρίτσα και το συγκρότημά του ζήτησαν από το αθηναϊκό κοινό να... εγκαταλείψει τις θέσεις του θεάτρου του Λυκαβηττού και μετά, όλοι μαζί, υποδέχτηκαν με τραγούδια την ειρήνη στη Γιουγκοσλαβία.

Αντίο: Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και οδυνηρή ήττα από τη Λεττονία (1-2) για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που αποχαιρέτισε ουσιαστικά το όνειρο της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 2000.

Μπάσκετ: Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις, νικώντας με 77-53 την Ιταλία. Σήμερα (6.30 μ.μ.) αντιμετωπίζει την Αυστραλία.