ΣΗΜΕΡΑ (24-06-98)

ΑΚΙΝΗΤΑ Επανελέγχονται 88.000 ιδιοκτήτες
Μεγάλα πρόστιμα θα κληθούν να καταβάλουν τις προσεχείς μέρες οι περισσότεροι από τους 87.869 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι είτε δεν δήλωσαν εισοδήματα από τα ακίνητα που κατέχουν, είτε δήλωσαν λιγότερα από όσα πραγματικά λαμβάνουν. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε από τους προϊσταμένους των εφοριών να επισπεύσουν τις διαδικασίες καταλογισμού των προστίμων, αφού εκτιμά ότι θα εισέλθουν στα κρατικά ταμεία περί τα 18 δισ. δρχ.
Με διάγνωσn ιατρού το αδυνάτισμα
Η... γνωμάτευση του καθρέπτη δεν θα είναι στο εξής αρκετή, για την παρακολούθηση προγράμματος αδυνατίσματος στα ινστιτούτα. Στο εξής, όχι μόνον θα απαιτούνται ιατρικές εξετάσεις για την έναρξη τέτοιας δίαιτας, αλλά και απαγορεύεται ρητώς η χορήγηση χαπιών και άλλων σκευασμάτων που δεν διαθέτουν την έγκριση του ΕΟΦ.

Προκλήσεις: Δέκα τουρκικά αεροσκάφη τύπου F-4 και F-16 παραβίασαν συστηματικώς τους κανόνες εναερίου κυκλοφορίας εντός του FIR Λευκωσίας, σε μία προσπάθεια δημιουργίας νέας εντάσεως στην Κύπρο, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδος η Αγκυρα διαπραγματεύεται την αγορά 50 αμερικανικών ελικοπτέρων.

Εργασιακά ΔΕΚΟ: Υπό αίρεση βρίσκονται οι έως τώρα προωθούμενες αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας των ΔΕΚΟ, λόγω της υπαναχώρησης του υπουργείου Εργασίας στο θέμα του 9ωρου με την άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος.

Κόσοβο: Αυστηρό μήνυμα προς τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Μιλόσεβιτς, να αποσύρει τις σερβικές δυνάμεις από το Κοσσυφοπέδιο, μετέφερε χθες στο Βελιγράδι ο Αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Ρωσία: «Επικίνδυνη» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας ο πρόεδρος Γέλτσιν, μιλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δηλώνοντας ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν και «πρόσθετα μέτρα»...

Πυρκαγιά: Τρεις αγροικίες και 500 στρέμματα πρασίνου, ο απολογισμός της πρώτης φετινής πυρκαγιάς στην Αττική -κοντά στη Μάνδρα- που ετέθη υπό μερικό έλεγχο το βράδυ.

Ο Σαρλ Αζναβούρ έφτασε χθες στην Ελλάδα. Συναντήθηκε με τη Νανά Μούσχουρη και δημοσιογράφους. Μίλησε με διπλωματία για το νέο Μουσείο της Ακροπόλεως και τις φθορές των Μαρμάρων.