ΣΗΜΕΡΑ (23-06-98)

ΣΗΜΙΤΗΣ-ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ Διαβουλεύσεις για τους S-300 και τις πτήσεις αεροσκαφών
Η δημιουργία ζώνης απαγορεύσεως των πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών υπεράνω της Κύπρου, καθώς επίσης και η πιθανότητα μικρής αναβολής της αναπτύξεως των ρωσικών πυραύλων S-300 στη νήσο, σε συνδυασμό με το ευρύτερο πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ήταν τα θέματα που, μαζί με την κρίση του Κοσσυφοπεδίου, συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη και του νέου Αμερικανού πρέσβη στα Ηνωμένα Εθνη κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Στη συνάντηση μετέσχον ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Νίκολας Μπερνς. Επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ είναι απρόθυμες να επιβάλουν απαγόρευση υπερπτήσεων στην Κύπρο και αντιπροτείνουν την παρακολούθηση της εναερίου καταστάσεως, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Αιγαίου, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση από την πλευρά της δεν θεωρεί ένα τέτοιο μέτρο επαρκές για να αναθεωρήσει την απόφασή της για τους S-300.
ΠΑΣΟΚ: Οχι έρευνα για τn Φλώρινα...
Απερρίφθη χθες στη Βουλή, χάρη στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος, η πρόταση 70 βουλευτών της Ν.Δ. για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μείζον ζήτημα που έχει προκληθεί σχετικά με την κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Πάντως, για μια ακόμη φορά σημειώθηκαν πολλές και αδικαιολόγητες απουσίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά την ψηφοφορία.
Φυσική δύσκολη, Αρχαία δυσκολότερα
Με ποσοστά αποχής στα περσινά επίπεδα (7,76% κατά μέσο όρο), συνεχίσθηκαν χθες οι Γενικές Εξετάσεις με Φυσική για τους υποψήφιους της Α' και Β' Δέσμης και Αρχαία Ελληνικά για τη Γ' Δέσμη. Η κριτική προήλθε κυρίως από την Ενωση Ελλήνων Φιλολόγων, που χαρακτήρισε τα θέματα των Αρχαίων δυσκολότερα από τα περσινά. Από την πλευρά τους, οι Φυσικοί χαρακτήρισαν τα ζητήματα «μέτριας δυσκολίας». Σήμερα, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι της Δ' Δέσμης στο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας.

Εκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 11 χθες το βράδυ έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Ζαχαρία Παπαντωνίου στα Πατήσια. Από την έκρηξη σημειώθηκαν ζημιές στην τζαμαρία του υποκαταστήματος και σε αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά.